De kleine Valkenier Wim Meurs en Elisabeth Rault Beeklaan 44 6869 VH Heveadorp (Doorwerth) Tel: 026-3338443 info@dekleinevalkenier.nl

Bed & Breakfast
De kleine Valkenier
Rust op de grens van Veluwe en Rivierenland.

Directe omgeving

Een bijzondere plek, verscholen tussen het groen, op de grens van de Veluwe en de Betuwe: dat is Heveadorp. Waar de vos de weg oversteekt, de uil roept, en mensen elkaar groeten bij de bushalte.
Op een afstand van twee wandel-minuten bevinden zich de bossen, met akkers of weidse vergezichten over de Rijn. Wandelen is er heerlijk, maar ook fietsen over de vele rustige fietspaden is een genot. Tenminste, wanneer u bestand bent tegen enkele heuveltjes…

Afbeelding: heerlijk wandelen en fietsen.

Bezienswaardigheden

Kasteel Doorwerth ligt op 10 fiets-minuten van B&B “De kleine Valkenier”, zowel Arnhem als Wageningen liggen op 10 auto-minuten en Nationaal park “De Hoge Veluwe” op 20. Interessante plaatsen in de nabijheid zijn het Openluchtmuseum en Museum Kröller-Müller met zijn vele Van Goghs. Ook het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem is een bezoek waard, en vooral in het voorjaar is de Botanische tuin van de Universiteit Wageningen verrukkelijk. Het Airborne Museum in Oosterbeek heeft een sterke band met deze omgeving, waar in de tweede wereldoorlog zwaar gevochten is. De Airborne wandeltocht geeft daarvan ieder jaar in september ook blijk, met zijn duizenden deelnemers van over de hele wereld.

Kasteel Doorwerth – Wikipedia

Stichting Het Nationale Park De hoge Veluwe

Nederlands Openlucht Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Botanische Tuinen Wageningen Universiteit

Airborne Museum (Battle of Arnhem)(Airborne Museum (Battle of Arnhem))

Restaurants

Het Italiaanse toprestaurant ‘Adriano’ is twee minuten lopen van de B&B, maar een gewone pizzeria en een goed Chinees restaurant zijn eveneens dichtbij. Voor Italiaans ijs fietsen wij in de zomer graag 20 minuten door het bos naar ‘La Farfalla’ in Oosterbeek. Wij adviseren u in dezen met plezier.

Voor een korter of langer verblijf: wij laten u graag meegenieten van deze omgeving, waarin wij ons al zo vele jaren gelukkig prijzen!